تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری v
« قبلی 1 … 57 58 59 60 61 … 138 بعدی »

بلوغ شرعی چیست

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
بلوغ شرعی چیست
mosahab آفلاین
عضو عالی
*****
ارسال‌ها: 820
موضوع‌ها: 820
تاریخ عضویت: Mar 2021
اعتبار: 0
#1
30-06-2021, 01:13 PM
بلوغ شرعی برای دختران و پسران تعریف یکسانی دارد اما تفاوت هایی نیز مطرح است که باید بررسی شود. به طور کلی موقعیتی که افراد در آن از نظر اسلام و شرع به بلوغ می رسند یعنی یک سری نیازها در آنها مطرح شده و از نظر ظاهری نیز موقعیت خاص خود را دنبال می کنند بلوغ شرعی بوده و می بایست از نظر علائم و سایر موارد سنجیده شود.
بلوغ شرعی در پسران و دختران سن متفاوت داشته و زمانی که رخ دهد آن ها موظف به انجام یکسری احکام می شوند، در این مقاله به بررسی کامل موضوع بلوغ شرعی، سن و احکام آن پرداخته شده است.

بلوغ شرعی چیست
وقتی صحبت از بلوغ شرعی در فقه باشد یعنی انسان به مرحله ای از رشد می رسد و در این راستا قرار است که قوانین شرعی و عرفی رعایت شود. دقت داشته باشید که بلوغ از شرایط عمومی بوده و به طور کلی مربوط به اهلیت است. بلوغ شرعی برای دختران و پسران یعنی دوران کودکی به پایان رسیده است و شخص یک سری تکلیف را می بایست پشت سر بگذارد.
بلوغ مشهور به سن تکلیف است یعنی فرد باید یک سری تکالیف اسلامی را به درستی پشت سر بگذارد و سعی کند از نظر احکام و حجاب نیز در وضعیت خوبی قرار بگیرد. این نشانه ها در دختران بارز تر از پسران است و البته که شرایط خاص خود را دارد.
نشانه های مشترکی برای بلوغ دختران و پسران مطرح است که می بایست از روی نشانه های جسمی مورد بررسی قرار بگیرد. روییدن مو در ناحیه شرمگاهی در هر دو جنسیت دیده می شود و بلوغ در پسران با ریش صورت و سبیل نیز نشان داده می شود در دختران و پسران موهای زیر بغل نیز نشان از بلوغ شرعی است. بررسی ها نشان می دهد که بلوغ شرعی برای دختران زودتر از پسران مطرح شده است و این موضوع به دلیل نوع خلقت دختران است.
حتما بخوانید: جا به جایی سن بلوغ

سن بلوغ شرعی در دختران و پسران
سن بلوغ برای دختران 9 سال قمری اعلام شده است و در پسران این عدد برابر با 15 سال است. بررسی ها حاکی از این است که این سن نشان از آغاز از بلوغ است نه به این معنی که دختر و پسر به محض رسیدن به این سن می توانند ازدواج کنند چنین تصوری اشتباه است. دو نکته مهم اینکه دختران معمولاً در سن بلوغ شرعی خود درگیر یک سری روحیات عجیب و غریب هستند و فرم بدنی آنها نیز تغییر می کند.
در بسیاری از روایات 9 سالگی سن بلوغ شرعی برای دختران مطرح شده است اما برخی از افراد نیز 10 سالگی را سن بلوغ شرعی در نظر گرفتند مثلاً  شیخ طوسی در کتاب های مختلف خود این سن را برای بلوغ بهتر می داند.
یوسف صانعی بر اساس برخی از روایات آیات قرانی سن بلوغ برای دختران را 13 سالگی اعلام کرده است که البته در این زمینه هنوز موقعیت اجرایی متفاوتی دیده می شود.
سن بلوغ در برخی از دختران دیرتر از 9 سالگی است اما چنین چیزی معمولاً استثنا بوده و شرایط خاص خود را دنبال می کند. معمولاً 9 سال قمری مورد تایید بسیاری از مراجع قرار گرفته است اما قاعدگی دختران معمولاً از این سن آغاز نمی شود.
حتما بخوانید: بلوغ فکری چیست

نشانه های بلوغ شرعی در دختران و پسران چیست
نشانه های بلوغ شرعی در دختران و پسران به طور کلی در سه تعریف مشخص دیده می شود:
1جنب شدن ( خروج منی ): این حالت برای پسران است و برای دختران تعریف نشده است. در این سن پسران گاهی دچار احتلام در خواب می شوند.
2روییدن موی درشت در ناحیه زیر شکم: رویش مو بالای عورت در دختران و پسران دیده می شود اما دختران بیشتر درگیر این مشکل هستند.
3نشانه های بلوغ شرعی در سن 15 سالگی در پسران و در سن 9 سالگی در دختران دیده می شود.
دقت داشته باشید که رویش موی زاید در ناحیه شرمگاهی، زیر بغل و ریش (در مردان) اصلی ترین نشانه های بلوغ شرعی محسوب می شود. نشانه های بلوغ شرعی در دختران شامل بزرگ شدن سینه نیز می شود به طوری که بدن در موقعیت خاصی قرار می گیرد و برای بسیاری از دختران چنین چیزی قابل قبول نیست.
نشانه های بلوغ شرعی در دختران بیشتر از نظر روحی بررسی می شود به طوری که احساس تنهایی در آن دیده می شود و احساس نادرستی از زندگی دارند و با ظاهر خود کنار نمی آیند. احساس ضعف و ناتوانی نیز از نشانه های بلوغ شرعی در دختران است. موقعیت بلوغ شرعی در بین دختران و پسران کمی فرق می کند پسران بیشتر درگیر تغییر تن صدا بوده و این موضوع سبب می شود که پسران موقعیت اجرایی خود را متفاوت در نظر بگیرند.
فعال شدن برخی از هورمون های بدن از دیگر مواردی است که در بلوغ شرعی دیده می شود به طوری که هورمون ها سبب تغییرات خلق و خو در افراد می شود و این موضوع باعث می شود کمی از جامعه فاصله بگیرند.
معمولاً دختران در این سن برای شروع قاعدگی آماده هستند اما آغاز دوره قاعدگی معمولاً مدتی بعد صورت می گیرد و این موضوع شاخص گذاری های مخصوص خود را دارد و نیاز است که سطح اجرایی بلوغ شرعی نیز بررسی شود و در این زمینه شاخص گذاری های مخصوصی صورت بگیرد.
حتما بخوانید: مشکلات دوران بلوغ
احکام بلوغ شرعی برای دختران و پسران چیست
چقدر از احکام بلوغ شرعی برای دختران و پسران اطلاع دارید؟
کسانی که دوره بلوغ شرعی را طی می کنند باید عباداتی مثل نماز و روزه را از واجبات خود بدانند به طوری که هم دختر و پسر باید بتوانند این موقعیت را در نظر بگیرند.
غسل واجب برای کسانی که به سن بلوغ شرعی رسیده اند وجود دارند به طوری که دختران پس از اتمام قاعدگی می بایست غسل واجب را اجرا نمایند.
در صورتی که افراد پس از سن بلوغ شرعی ازدواج نمایند می بایست غسل جنابت، نجاست و ضمان را اعمال نمایند این موارد پس از آمیزش موضوع مهمی محسوب می شود و البته که شرطیت بلوغ اهمیت زیادی خواهد داشت.
شرط اول برای بلوغ شرعی برای دختران داشتن عقل است. عقل و توان فکری در دختران موضوع مهمی محسوب می شود به طوری که اگر شخص از نظر فکری دارای توانایی لازم نبود نیازی به اجرای احکام ندارد بنابراین قدرت تشخیص ایمان و کفر از مواردی است که می بایست بررسی شود. حق و باطل  و واجب و حرام می بایست از سوی شخص بررسی شود. عقل و توان فکری بر اساس سطح تکلیف و معیار بررسی شود.
گزینه دو قدرت است. قدرت از دیگر مواردی است که می بایست مدنظر قرار دهید. قدرت یعنی توانایی لازم برای انجام کاری در شخص وجود داشته باشد قدرت کمک می کند تا افراد بتوانند شرایط اجرایی مخصوصی را در نظر بگیرند. کسانی که قدرت درستی در اجرای احکام بلوغ شرعی دارند باید شرایط خود را بررسی کنند.
کسانی که قدرت جسمی خوبی ندارند نیاز به اجرای احکام بلوغ تا زمانی که به قدرت نرسیدند، نخواهند داشت. موقعیت بلوغ شرعی در افراد نسبت به هم متفاوت بوده و شاخص گذاری های مخصوصی را دنبال می کند.
کلام آخر
بلوغ شرعی برای پسران به نسبت دختران کمی عجیب تر به نظر می رسد و تخیلات جنسی در آنها بیشتر است معمولاً احکام بلوغ شرعی برای دختران و پسران بر اساس موقعیت بلوغ سنجیده می شود و باید ارزیابی های لازم نیز صورت بگیرد.
در ادامه بخوانید: جوش های دوران بلوغ

سوالات متداول

1- ✔️ بلوغ شرعی چیست؟
✔️ وقتی صحبت از بلوغ شرعی در فقه باشد یعنی انسان به مرحله ای از رشد می رسد که در متن مقاله شرح داده شده است.


2- ✔️ سن بلوغ شرعی در دختران و پسران چیست؟
✔️ سن بلوغ برای دختران 9 سال قمری اعلام شده است و در پسران این عدد برابر با 15 سال است که در متن مقاله توضیح داده شده است.


3- ✔️ نشانه های بلوغ شرعی در دختران و پسران چیست؟
✔️ نشانه های بلوغ شرعی در دختران و پسران به طور کلی در سه تعریف مشخص دیده می شود که در متن مقاله شرح داده شده است.
منبع : بلوغ شرعی چیست
ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  روانشناس و مشاوره کودک چیست و چه می کند؟ lavazemkhanegi 0 339 02-03-2024, 06:42 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  ازدواج درمانی - چیست و آیا موثر است؟ lavazemkhanegi 0 477 14-01-2024, 05:32 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  هدف از درمان افسردگی چیست؟ lavazemkhanegi 0 371 13-11-2023, 01:32 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  افسردگی چیست؟ lavazemkhanegi 0 370 23-09-2023, 06:08 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  مشاوره شخصی چیست؟ چگونه کمک می کند؟ lavazemkhanegi 0 394 20-08-2023, 12:51 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  درمان های مختلف افسردگی و مزایا و معایب آن چیست lavazemkhanegi 0 407 09-08-2023, 12:28 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  مشاوره خانواده چیست؟ lavazemkhanegi 0 322 07-08-2023, 04:57 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  مزایای مشاوره ازدواج چیست؟ lavazemkhanegi 0 324 07-08-2023, 04:51 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  زوج درمانی چیست؟ lavazemkhanegi 0 337 07-08-2023, 04:49 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  افسردگی چیست؟ lavazemkhanegi 0 311 18-07-2023, 05:54 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 22-05-2025، 09:45 PM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.