20-01-2020, 11:23 PM
[font=iranyekan, sans-serif]مثال تله های شخصیتی ۵: تله ایثار[/font]
قضیه این است: علت این است که چنین شخصی در دوران کودکی به او اجازه داده نشده که خودش را ابراز کند و احساسات و نیازهای خود را بیان کند. به همین دلیل با این که از بیرون فردی مهربان و خیر خواه به نظر می رسد ما از درون به دنبال پر کردن خلأ درونی خودش است.
برای درک بهتر تله ایثار فردی را فرض کنید که بسیار مهربان است و به همه کمک می کند و همیشه سعی دارد که دیگران را راضی نگه دارد. او همیشه نیازهای دیگران را به نیازهای خود ترجیح میدهد. شخصی که به ظاهر هیچ توقعی از دیگران ندارد فقط دوست دارد که به دیگران کمک کند.
اما همین فرد اگر متوجه شود که دیگران قدر کمک و محبت های او را نمیدانند، به شدت ناراحت و عصبانی میشود. او این احساس را با قهر کردن یا دعوا کردن یا قطع رابطه و … نشان می دهد. این شخص حتی خودش متوجه علت این رفتارش نمی شود و با خود می گوید: من که با همه مهربان هستم و به همه کمک می کنم. چرا دیگران با من اینگونه رفتار میکنند؟! آیا واقعاً جواب محبتهای من این است؟
اما واقعیت این است که دلیل محبتش این نیست که به دیگران کمک کند و نیت او چیز دیگری است!قضیه این است: علت این است که چنین شخصی در دوران کودکی به او اجازه داده نشده که خودش را ابراز کند و احساسات و نیازهای خود را بیان کند. به همین دلیل با این که از بیرون فردی مهربان و خیر خواه به نظر می رسد ما از درون به دنبال پر کردن خلأ درونی خودش است.