تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › گروه کشاورزی،محیط زیست و شیلات v
« قبلی 1 … 12 13 14 15 16 … 20 بعدی »

ابداع روش جدیدی که برگ گیاهان رو به انبارهای مواد مغذی تبدیل می‌کند

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
ابداع روش جدیدی که برگ گیاهان رو به انبارهای مواد مغذی تبدیل می‌کند
شقایق اسماعیلی آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 30
موضوع‌ها: 30
تاریخ عضویت: Aug 2020
اعتبار: 0
#1
24-08-2020, 05:09 PM
پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره صنعت و مدریت_دپارتمان محیط زیست
ابداع روش جدیدی که برگ گیاهان رو به انبارهای مواد مغذی تبدیل می‌کند



[تصویر:  20200824123958cb-leaf1.jpg] 


کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانه‌های طبیعی موجود در گیاهان هستند که در جلوگیری از جذب نور اضافی در برگ گیاهان نقش بسیار مهمی دارند و سبب ایجاد رنگ‌های زرد تا قرمز در گل‌ها و میوه‌ها می‌شوند تا حیوانات برای گرده افشانی به آنها جذب شوند و دانه‌های آنها را پراکنده کنند. نمونه بارز آن نیز بتاکاروتن موجود در هویج و لیکوپن موجود در گوجه فرنگی است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) و به نقل از تک اکسپلوریست، انسان و حیوانات باید با مصرف میوه، سبزیجات و غلات در برنامه غذایی خود مواد مغذی موجود در آنها را که به عنوان منبع آنتی اکسیدان‌های ویتامین A شناخته می‌شوند، به بدن برسانند. گرچه کلروپلاست‌های بافت‌های سبز حاوی کاروتنوئیدها هستند اما بیشترین ترکیبات در اندامک‌های سلولی به نام کروموپلاست‌های ایجاد شده از کلروپلاست‌ها در گل‌ها و میوه‌ها رخ می‌دهد. این تغییر در زمان رسیدن میوه و سبزیجات، مانند گوجه فرنگی از رنگ سبز(هنگامی که فقط کلروپلاست دارند) به رنگ قرمز (هنگامی که کلروپلاست‌ها به کروموپلاست تبدیل می‌شوند) تغییر می‌کند. با وجود این، کلروپلاست‌های موجود در برگ‌ها به طور کلی به کروموپلاست تغییر نمی‌کنند.

حال محققان شورای تحقیقات ملی اسپانیا در مطالعه اخیرشان به رهبری "مانوئل رودریگز-کانسپسین"(Manuel Rodríguez-Concepción) یک استراتژی امیدوارکننده را برای بهبود فواید تغذیه‌ای محصولات زراعی و افزایش ظرفیت گیاهان برای تولید و ذخیره کارتنوئیدها ارائه داده‌اند.

در این مطالعه آنها تغییر کنترل شده کلروپلاست‌ها(اندامک‌هایی که عملیات فتوسنتز را در برگ‌های گیاه انجام می‌دهند) به کروموپلاست‌ها (اندامک‌های  تخصصی در تولید و ذخیره بسیاری از کاروتنوئیدها) بررسی کرده‌اند. این مطالعه دیدگاه‌های جدیدی را برای بهبود مواد مغذی محصولات زراعی و تولید پایدار کاروتنوئیدهای مورد استفاده در صنایع آرایشی، دارویی و غذایی ایجاد می‌کند.

"بریاردو لورنته"(Briardo Llorente) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: به طور کامل و دقیق مشخص نیست که چگونه تبدیل کلروپلاست‌ها به کروموپلاست‌ها انجام می‌شود اما ما اکنون دریافته‌ایم که نقطه شروع، تضعیف توانایی کلروپلاست‌ها در انجام فتوسنتز است. پس از این مرحله، فقط لازم است تا تولید کاروتنوئیدها فعال شود تا این کار پیچیده انجام شود. دو مرحله از این فرآیند به طور طبیعی در گل‌ها و میوه‌ها رخ می‌دهد.

 این مطالعه نشان داده است که با تحریک تولید فیتوئین، ترکیبی که در آن انواع مختلف کاروتنوئیدها ایجاد می‌شود، محققان می‌توانند این کار تبدیل تبدیل کلروپلاست‌ها به کروموپلاست‌ها را در برگ‌ها انجام دهند. تشکیل فیتوئین به تبدیل مصنوعی کلروپلاست‌ها به کروموپلاست‌ها منجر می‌شود.

"مانوئل رودریگز-کانسپسین" گفت: آزمایشات ما برای اولین بار نشان می‌دهد که وقتی سطح فیتوئین از آستانه مشخصی فراتر رود، ظرفیت فتوسنتزی را که مشخصه کلروپلاست‌های برگ است، تضعیف می‌کند. پس از آن، تبدیل فیتوئین به کاروتنوئیدها باعث می‌شود که کلروپلاست‌های ضعیف شده به کروموپلاست تبدیل شده و مقادیر زیادی از این مواد مغذی سالم جمع شوند.

یافته‌های این مطالعه همچنین نشان داده است که از بین رفتن ظرفیت فتوسنتز و سنتز کاروتنوئیدها نه تنها یک پیامد بلکه یک الزام برای انتقال از کلروپلاست‌ها به کروموپلاست‌ها نیز محسوب می‌شود. این تحقیق روشی را که پتانسیل عظیم برای افزایش ارزش غذایی برگ‌ها و سایر قسمت‌های سبز گیاهان دارد، ارائه کرده است.


سایت خبری محیط زیست پاک
1399/6/3
http://kishindustry.com/
ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  گیاهان آویز که با گستردن برگ‌های خود، منزل شما را سبزتر می‌کنند (بخش دوم) melinaa 0 1,669 20-09-2021, 04:28 PM
آخرین ارسال: melinaa
  گیاهان آویز که با گستردن برگ‌های خود، منزل شما را سبزتر می‌کنند melinaa 0 1,441 20-09-2021, 04:27 PM
آخرین ارسال: melinaa
  تبدیل انرژی گرمایی اقیانوسی مهسا زیدابادی نژاد 0 470 13-11-2020, 01:19 PM
آخرین ارسال: مهسا زیدابادی نژاد
  ابداع روشی دقیق و غیرمخرب برای بررسی کیفیت مواد غذایی شقایق اسماعیلی 0 4,334 29-09-2020, 01:34 AM
آخرین ارسال: شقایق اسماعیلی
  گیاهان، دوست و دشمن خود را می‌شناسند! شقایق اسماعیلی 0 419 24-08-2020, 05:15 PM
آخرین ارسال: شقایق اسماعیلی

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 20-07-2025، 04:41 PM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.