تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › گفتگوی آزاد v
« قبلی 1 … 47 48 49 50 51 … 1001 بعدی »

حق حضانت بچه بعد از طلاق

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
حق حضانت بچه بعد از طلاق
heyvalaw آفلاین
عضو عالی
*****
ارسال‌ها: 1,954
موضوع‌ها: 1,954
تاریخ عضویت: Mar 2021
اعتبار: 2
#1
15-06-2021, 11:12 AM
 حضانت فرزندان بعد از طلاق اصولا بر عهده یکی از والدین قرار خواهد گرفت ، حق حضانت بچه تا هفت سالگی با مادر است و بعد از آن حضانت فرزند تا زمان بلوغ او با پدر خواهد بود و پس از بلوغ او خود تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین خود زندگی کند .



خانواده به عنوان یک رکن اساسی نقش مهمی در رشد و پرورش کودکان دارد . اما گاهی والدین به دلیل برخی مسائل از یکدیگر طلاق گرفته و جدا می شوند که این مسئله بر آینده فرزندان آنها بسیار تاثیر گذار است . لذا حضانت فرزندان یکی از مسائل مهم در حوزه حقوق خانواده می باشد که در همین راستا قانونگذار سلسله مقرراتی را در راستای نظم بخشیدن به حضانت فرزندان بعد از طلاق پیش بینی نموده است .
حضانت به معنی سرپرستی است که هم به عنوان یک حق و هم به عنوان تکلیف والدین است و هیچ کدام از والدین نمی توانند از این وظیفه خود شانه خالی کنند لذا حتی بعد از این که از هم جدا می شوند باید از فرزندان خود مراقبت کنند . حضانت فرزندان بعد از طلاق با یکی از والدین می باشد که بسته به سن فرزند و اینکه فرزند دختر یا پسر باشد ، به پدر یا مادر تعلق می گیرد . 
از این رو در این مقاله به این پرسش ها پاسخ می دهیم که تکلیف حضانت فرزندان بعد از طلاق با کدام یک از والدین خواهد بود و سپس به این نکته می پردازیم که پایان مدت حضانت فرزند چه زمانی است و حق حضانت بچه تا کی بر عهده کدام والد است و در آخر هم حضانت فرزند با مادر و حضانت فرزندان بالای 18 سال را بررسی خواهیم کرد .


حضانت فرزند بعد از طلاق
زن و مردی که از هم طلاق می گیرند ، ممکن است فرزند یا فرزندانی داشته باشند که باید از آن ها مواظبت کنند . حضانت هم حق و هم تکلیف هر دوی والدین است و هیچ کدام از آن ها نمی توانند از این تکلیف خود سر باز بزنند و در صورتی که از انجام این تکلیف شانه خالی کنند ، دادگاه می تواند آن ها را ملزم کند . 
حضانت فرزند بعد از طلاق با توجه به سن او مشخص می شود طبق قانون مدنی : " برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می کنند ، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است . بعد از هفت سالگی در صورت حدوث اختلاف ، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد " .
بنابراین همانگونه که ملاحظه می شود ، بعد از طلاق والدین ، حق حضانت فرزند تا پایان هفت سالگی با مادر خواهد بود و پس از آن ، تا سن بلوغ حضانت به عهده پدر قرار خواهد گرفت . بعد از این که بچه بالغ ، و از سنین طفولیت خارج شد ، تصمیم این که با چه کسی زندگی کند با خود او است که این سن بلوغ برای دختران نه سال و پسران پانزده سال قمری است .
حتما بخوانید: مفهوم و ماهیت حضانت


پایان مدت حضانت بچه
همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد ، در حال حاضر مادر تا سن هفت سالگی برای حضانت فرزند دختر و پسر صلاحیت دارد و پس از آن ، حضانت تا دوران بلوغ به عهده پدر می باشد . پس از دوره بلوغ نیز این خود فرزند است که باید تصمیم بگیرد می خواهد با کدام یک از والدین زندگی کند 
در واقع زمانی که فرزند پسر و دختر به سن بلوغ شرعی برسند ، حضانت به پایان می رسد و آنها می توانند راجع به اینکه می خواهند با کدامیک از والدین شان زندگی کنند تصمیم گیری کنند ؛ چرا که حضانت راجع به اطفال است و در مورد اشخاص بالغ اعمال نمی شود . 
نکته مهم اینجاست که نباید این حضانت را با ولایت اشتباه گرفت . فرزندان تا زمانی که به سن هجده سالگی نرسیده باشند ، به اصطلاح غیر رشید محسوب می شود به این معنی که طفل بعد از سن بلوغ ، هرچند بالغ شده است اما توانایی تصمیم گیری در مسائل مالی خود را ندارد و این تصمیم بر عهده ولی او است. ولایت فرزندان اصولا بر عهده پدر، و در صورت فوت پدر ، با پدر بزرگ او است . بنابراین هرچند که حضانت فرزند ممکن است با مادر باشد ، اما تکلیف ولایت تا زمان 18 سالکی با پدر خواهد بود . 
سن بلوغ دختران نه سال تمام قمری و سن بلوغ در پسران پانزده سال تمام قمری می باشد . بنابراین پایان مدت حضانت بچه برابر با زمان بلوغ او خواهد بود . پس از بلوغ او ، خود تصمیم می گیرد که با چه کسی زندگی کند .
بیشتر بخوانید: حضانت پسر

حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است
طبق قانون مدنی حضانت فرزند تا سن هفت سالگی با مادرش است و پس از آن مسئول حضانت بچه ، پدر خواهد بود : " ‌ماده 1169 - برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی‌ می‌کنند ، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. " 
در صورتی که پس از هفت سالگی ، مادر ادعا کند که پدر ، صلاحیت حضانت فرزند را به دلایلی من جمله اعتیاد ، بیماری روانی یا فساد و فحشا ندارد ، باید این ادعا را در دادگاه مطرح کند و پس از آن ، دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت فرزند ، تصمیم نهایی را در این مورد اتخاذ می کند . این نکته در تبصره ماده 1169 به وضوح بیان شده است : " بعد از هفت سالگی درصورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت ‌مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می‌باشد. " 
هر چند که حق و تکلیف حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر است اما در صورتی که شرایط سلب حضانت فرزند از مادر وجود داشته باشد ، این حق از بین می رود و پدر می تواند حضانت را از مادر بگیرد. اولین شرط سلب حضانت که در قانون مدنی بیان شده است عبارت است از ابتلای مادر به جنون و یا ازدواج مجدد مادر . طبق ماده 1170 : " اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا با دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود . "
دومین مورد از موارد سلب حضانت فرزند ، انحطاط اخلاقی است . موارد انحطاط اخلاقی در ماده 1173 قانون مدنی بیان شده است که از قرار زیر است : " 1- اعتیاد زیان‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار. 2- اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء. 3- ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی. 4- سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی‌گری و قاچاق. 5- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف. " 
در جمع بندی پاسخ به این سوال که حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است باید گفته که ، اصولا حضانت بچه تا 7 سالگی با مادرش است و پس از آن تا زمان بلوغ ، به پدرش واگذار می شود .
بیشتر بخوانید : حضانت دختر

حضانت فرزند بالای 18 سال
پیش تر گفتیم که حضانت بچه تا 7 سالگی با مادر است و پس از آن به پدرش سپرده خواهد شد . اما این سوال باقی می ماند که پس از این که فرزند از دوران طفولیت خارج شد ، یا به عبارتی بالغ شد ، تکلیف حضانت او چه می شود ؟ 
پس از بلوغ فرزند ، او خود تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین خود زندگی کند و دادگاه هم باید به تصمیم او احترام بگذارد . این سن بلوغ در قانون مدنی مشخص شده است : " سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام قمری و در دختر نه سال تمام قمری است. " 
نتیجه این که فرزند بالای 18 سال از حضانت خارج می شود و بحث حضانت منتفی است . 
در ادامه بخوانید : حضانت فرزند در صورت تغییر محل زندگی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزندان بعد از طلاق در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزندان بعد از طلاق پاسخ دهند .


سوالات متداول

1- تکلیف حضانت فرزندان بعد از طلاق چیست ؟
تکلیف حضانت فرزندان بعد از طلاق از این قرار است که بسته به اینکه فرزند در چه سنی باشد حضانت به عهده یکی از والدین قرار خواهد گرفت که شرح این موضوع ضمن مقاله آورده شده است .

2- حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است ؟
حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

3- حق حضانت بچه بالای 18 سال با چه کسی است ؟
پس از بلوغ بچه خود انتخاب می کند که با چه کسی زندگی کند که توضیحات آن در متن مقاله آورده شده است .
منبع : حق حضانت بچه بعد از طلاق
ارسال‌ها
پاسخ
fatemehbiglar آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 23
موضوع‌ها: 1
تاریخ عضویت: Oct 2023
اعتبار: 0
#2
18-12-2023, 05:14 PM
سلام به دوستان عزیزم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه

حضانت فرزند بعد از طلاق چگونه است پیشنهاد می کنم که با وب سایت ما همراه باشید
ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن yegane@27 0 193 18-02-2025, 12:14 AM
آخرین ارسال: yegane@27
  معایب و مزایای طلاق توافقی بدون وکیل vistweb 0 310 19-09-2024, 07:39 PM
آخرین ارسال: vistweb
  عواقب معافیت با طلاق صوری پدر مادر gholam123 0 286 06-02-2024, 01:03 PM
آخرین ارسال: gholam123
  5 فایده و دلیل مشاوره ازدواج قبل از طلاق lavazemkhanegi 0 405 05-11-2023, 04:40 PM
آخرین ارسال: lavazemkhanegi
  عده طلاق بائن غیر مدخوله heyvalaw 0 747 24-10-2023, 05:35 PM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  طلاق توافقی، مدارک و مراحل آن heyvafamily 1 623 24-10-2023, 05:07 PM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  حضانت فرزند پسر heyvalaw 2 722 24-10-2023, 10:47 AM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  حضانت فرزند توسط پدر بزرگ heyvalaw 1 588 24-10-2023, 10:43 AM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  قیمت دادرسی ، مشاوره و وکیل طلاق توافقی سال 1400 heyvalaw 1 602 08-01-2023, 03:20 PM
آخرین ارسال: fateme27
  سایت ثبت نام طلاق توافقی mosahab 1 616 28-12-2022, 11:57 AM
آخرین ارسال: fateme27

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 25-05-2025، 08:03 PM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.