درمان زگیل مقعدی
تفاوت بین زگیل مقعدی و هموروئید
منبع...
با اینکه درمان زگیل مقعدی همواره جراحی است اما این فرایند به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری انجام می شود. این زگیل ها به صورت خود به خود از بین نرفته و پزشک باید آن ها را توسط نیتروژن مایع منجمد کند.
زگیل ها در صورت برداشته نشدن می توانند بزرگ تر شده و از نظر تعداد بیشتر شوند. همچنین عدم درمان زگیل های مقعدی خطر ابتلا به سرطان مقعد در ناحیه مبتلا را افزایش می دهد. زگیل های داخلی مقعد ممکن است به دارو های موضعی پاسخگو نبوده و برای رفع آن ها به جراحی نیاز باشد.
از آنجایی که ویروس ایجاد کننده زگیل های مقعدی می تواند برای مدت های طولانی به صورت نهفته در سلول های پوستی باقی بماند، امکان بازگشت این زگیل ها وجود دارد. مراقبت پس از درمان و نظارت پزشکی می توانند اغلب در کاهش احتمال بازگشت زگیل ها موثر هستند.
زگیل های مقعدی در صورت بازگشت، در کلینیک جراحی درمان می شوند. در صورتی که زگیل های متعددی در زمان کوتاهی گسترش یابند، بیمار به جراحی مجدد نیاز خواهد داشت.
گزینه های درمانی زگیل های مقعدی شامل موارد زیر می شوند:
۱- دارو های موضعی
در صورتی که زگیل ها بسیار کوچک بوده و بر روی پوست اطراف مقعد قرار داشته باشند به کار گیری این پماد ها بهترین گزینه درمانی به شمار می رود.
۲- دارو های موضعی سوزاننده زگیل ها (تری کلرو استیک اسید، پودوفیلین)
۳- کرایوتراپی یا استفاده از نیتروژن مایع
۴- جراحی
در صورتی که زگیل ها بسیار کوچک بوده و بر روی پوست اطراف مقعد قرار داشته باشند به کار گیری این پماد ها بهترین گزینه درمانی به شمار می رود.
۲- دارو های موضعی سوزاننده زگیل ها (تری کلرو استیک اسید، پودوفیلین)
۳- کرایوتراپی یا استفاده از نیتروژن مایع
۴- جراحی
هنگامی که زگیل ها بسیار بزرگ بوده یا در داخل مقعد قرار دارند، درمان جراحی برای بیمار در نظر گرفته می شود. در این فرایند بسته به تعداد و موقعیت دقیق زگیل ها از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی استفاده می شود.
در صورت زیاد بودن تعداد زگیل ها امکان دارد جراح فرایند جراحی را در چند مرحله انجام دهد. قبل از انجام جراحی یک معاینه داخلی از ناحیه مقعد انجام شده تا هر گونه ضایعه داخل مقعد شناسایی و درمان شود.تفاوت بین زگیل مقعدی و هموروئید
زگیل مقعدی یکی از رایج ترین بیماری هایی است که با هموروئید اشتباه گرفته می شود. با اینکه ممکن است این دو بیماری شبیه به هم باشند اما عوامل و روش درمان در آن ها کاملا متفاوت است. عامل بروز زگیل های مقعدی ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV است.
این ویروس بسیار واگیردار بوده و اغلب از طریق رابطه جنسی آلوده یا تماس پوست به مخاط منتقل می شود. فیشر مقعدی یک پارگی کوچک در بافت نازک، مرطوب و پوشاننده مقعد (بافت مخاطی) است. وجه تمایز اصلی این دو بیماری بروز درد می باشد.
زگیل مقعدی چیست؟
زگیل مقعدی (کوندیلوما آکومیناتا) یک بیماری است که نواحی داخلی و اطراف مقعد را به خود مبتلا می کند. امکان دارد، این زگیل ها پوست ناحیه تناسلی را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
زگیل های مقعدی با اینکه معمولا به صورت زوائد و لکه های کوچکی پدیدار می شوند اما می توانند نسبتا بزرگ شده و تمام ناحیه مقعد را بپوشانند. این زوائد معمولا قهوه ای یا به رنگ پوست هستند. زگیل های مقعدی معمولا سبب بروز درد یا ناراحتی نشده و ممکن است افراد مبتلا از وجود آن ها آگاهی نداشته باشند.
برخی بیماران علائمی همچون خارش، خونریزی، ترشحات مخاطی و یا احساس وجود یک توده یا برآمدگی در ناحیه مقعد را خواهند داشت. زگیل های تناسلی در اثر ویروس HPV بروز داده و می توانند از طریق تماس مستقیم منتقل شوند.
به طور کلی، هرگونه تماس با ناحیه مقعد (تماس دست یا ترشحات شریک جنسی) می تواند منجر به ابتلا به عفونت HPV شود. ویروس HPV منجر به بروز هموروئید نمی شود.منبع...