تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مراقبت های هفته دوم بارداری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: مراقبت های هفته دوم بارداری (/showthread.php?tid=54302)



مراقبت های هفته دوم بارداری - mosahab - 30-05-2021

همانطور که می دانید در هفته های اول بارداری هیچ نشانه ای از بچه دار شدن وجود ندارد ، البته لازم است بدانید که در هفته دوم بارداریی نیز وضعیت به همین شکل است . در هفته دوم بارداری جنین هنوز تشکیل نشده و به شکل توده هایی از سلول های گرد می باشد .
در واقع در هفته دوم بارداری تخمک گذاری انجام شده و اسپرم در درون آن قرار گرفته است ، در نتیجه می توان گفت تخمک بارور شده است . اما در هفته دوم نیز به طور یقین نمی توان گفت شما باردار شده اید یا خیر ؟
آیا در هفته اول بارداری جنسیت جنین مشخص خواهد شد ؟ در هفته اول جنسیت جنین تعیین خواهد شد اما هنوز برای اینکه مادر بفهمد و یا پزشک آن را متوجه شود زمان زیادی لازم است . هفته دوم بارداری نیز مانند هفته اول بارداری نیز به مراقبت های ویژه و همچنین تغذیه مناسب دارد .

شکل گیری جنین و لقاح
پس از رابطه جنسی اسپرم از دهانه رحم وارد رحم شده و به سمت لوله های رحم حرکت می کند ، اگریکی از اسپرم هایی که توانسته است به لوله رحم برسد ، به تخمک نیز برسد و وارد آن شود در نتیجه تخمک را بارور خواهد کرد .
زمانی که تخمک بارور خواهد شد دیواره خارجی تخمک تغییر حالت داده و دیگر اجازه ورود اسپرم دیگری را نخواهد داد . ژن و جنسیت جنین در لحظه لقاح تعیین خواهد شد ؛ اگر اسپرم دارای کروموزوم Y باشد ، کودک شما پسر و اگر دارای کروموزوم X باشد فرزندتان دختر خواهد بود .
ترکیب اسپرم و تخمک یک فرایند ده تا سی ساعته است که در همان زمان که تخمک بارور می شود حدود 250 میلیون اسپرم وارد واژن خواهد شد که از این میان تنها حدود 400 اسپرم برای لقاح با تخمک وارد رحم می شوند و در نتیجه تخمک تنها توسط یک اسپرم بارور خواهد شد .
حتما بخوانید: هفته اول بارداری



[تصویر:  2.gif]


هفته دوم بارداری و وضعیت جنین در آن
همانطور که گفتیم در هفته دوم دیگر تخمک بارور شده و به شکل تخم مرغ شده است ، آیا می دانید در این مرحله جنین ویژگی های پدر و یا مادر را به ارث خواهد برد ؟ کروموزوم های والدین حاوی مواد ژنتیکی بوده که جنین در این مرحله مشخصات پدر و مادر را از طریق آن ها به ارث می برد .
لازم است بدانید که هر فرد 46 کروموزوم دارد که 23 کروموزوم ا زمادر و 23 کروموزوم دیگر را از پدر می گیرد . نکته مهم این است که تخمک فقط کروموزوم  X دارد ولی اسپرم دارای کروموزوم هایX و Y است .
جنسیت کودک توسط ترکیب کروموزوم های X و Y تعیین شده که اگر اسپرمی که تخمک را بارور می کند شامل کروموزوم Y باشد جنین دختر خواهد شد و اگر اسپرم کروموزوم X را حمل کند نوزاد پسر خواهد شد .
در واقع در هفته دوم بارداری نیز همچنان خبری از جنین نیست ، در نتیجه تخمک بارور شده همچنان نطفه است . در حین مسیر لوله به مقصد رحم تخمک بارور شده به صورت مداوم تقسیم شده تا توده سلولی به نام بلاستوسیست تشکیل شود .
آیا می دانید بلاستوسیست چیست ؟ لایه بیرونی دستگاه عصبی بوده که به اندازه سر سوزن بوده است ، لایه میانی که نام آن مزودرم است وظیفه تشکیل عضلات ، استخوان بندی ها ، دستگاه گردش خون و دیگر اندام های درونی دیگر را دارد . نام لایه درونی نیز آندودرم است که به دستگاه گوارش ، ریه ها و دستگاه ادراری تشکیل خواهد شد .
[تصویر:  1589774928_%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87%20%D...%D9%86.jpg]
بیشتر بخوانید: رابطه جنسی در بارداری

وضعیت مادر در هفته دوم بارداری
مادر در هفته دوم بارداری مانند هفته اول بارداری وضعیت های مشخصی نداشته اما برخی از نشانه های نشان دهنده بچه دار شدن می باشد که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد :

[تصویر:  1589706178_%D8%AA%DB%8C%DA%A9.jpg]تغییر در میزان و قوام ترشحات خارج شده از واژن
[تصویر:  1589706188_%D8%AA%DB%8C%DA%A9.jpg]افزایش ترشحات واژن و یا دستگاه تناسلی زن
[تصویر:  1589706197_%D8%AA%DB%8C%DA%A9.jpg]فرد دچار نوسانات دمایی خواهد شد ، به طور مثال ناگهانی دمای بدن او افزایش پیدا خواهد کرد .
[تصویر:  1589706208_%D8%AA%DB%8C%DA%A9.jpg]درد کمی در یک طرف از تخمک ها
[تصویر:  1589706218_%D8%AA%DB%8C%DA%A9.jpg]تغییرات گردن رحم مانند نرم شدن آن
از دیگر نشانه های حاملگی در هفته دوم بارداری می توان به درد سینه ، خستگی و ضعف و همچنین حالت تهوع اشاره کرد .

تغذیه مادران در هفته دوم بارداری

همانطور که می دانید رشد و پرورش جنین تنها به وضعیت مادر و نوع تغذیه او بستگی دارد ، در نتیجه مادر موظف است از همان ابتدای بارداری و یا در ابتدا عمل لقاح رژیم غذایی سالمی داشته باشند که در ادامه برخی از آن ها را بیان خواهیم کرد :

[list]
[*]مادر باید از همان ابتدای بارداری خود مصرف سبزی و میوه جات را افزایش داده و از مصرف مواد غذایی چرب و حاوی نمک و شکر دوری کنند .
[*]باید در ابتدای بارداری مصرف قرص اسیدفولیک را شروع کنند .
[*]مواد غذایی سالم ، مقوی و پر انرژی مصرف کنند تا هم خودشان و هم جنین انرژی داشته باشد .
[*]از یک رژیم غذایی متعادل که شامل کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند استفاده کنند .
[*]خانم هایی که پیش از بارداری الکل ، مواد مخدر و یا سیگار مصرف می کرده اند باید در دوره حاملگی به طور کل آن را قطع کنند .
[/list]
[تصویر:  1589775465_%D8%AF%D8%B1%20%D9%86%D9%87%D...%D8%AA.jpg]نتیجه گیری
هفته های اول بارداری از جمله مهم ترین دوران رشد جنین می باشد در نتیجه نه تنها تغذیه بلکه دیگر رفتارهای تاثیر گذار در سلامت مادر و جنین را باید رعایت کنید . هر نوع مراقبت ، توجه و رسیدگی به مادر به معنای رسیدگی به جنین بوده که در رشد او تاثیر مهمی خواهد داشت .
در نتیجه نه تنها مادران بلکه اطرافیان او هم نه تنها باید از مادر بلکه باید از جنین نیز مراقبت کنند . همچنین باید شرایط را به گونه ای هماهنگ کنند تا مادر دچار آسیب نشود و در نتیجه جنین و مادر صحیح و سالم باشند .
آیا می دانید توجه به مراقبت و نگهداری هفته های اول بارداری می تواند در زایمان شما نیز تاثیرگذار بوده و سبب شود که شما زایمان آسان و بی دغدغه ای داشته باشید . در نتیجه رعایت نکات گفته شده برای مادران و خانواده او بسیاری ضروری است .
در ادامه بخوانید: هفته سوم بارداری
منبع : مراقبت های هفته دوم بارداری