![]() |
راه قطعی تشخیص عسل طبیعی از تقلبی چیست؟ - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: راه قطعی تشخیص عسل طبیعی از تقلبی چیست؟ (/showthread.php?tid=38894) |
راه قطعی تشخیص عسل طبیعی از تقلبی چیست؟ - ali.s1347 - 22-01-2020 عسل طبیعی، عسل تقلبی و عسل تغذیه ای عسل به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشود. عسل طبیعي به عسلی میگویند که زنبور برای تولید آن از شهد گلها و گیاهان مختلف استفاده کرده است. عسل بعدی، عسل تغذیهای است که بیشتر عسلهای موجود در بازار از این نوع عسل هستند. در این عسل، زنبوردار با گذاشتن محلول آب و شکر جلوی کندوی عسل به زنبور اجازه نمیدهد که به صورت طبیعی با استفاده از شهد گلها و گیاهان مختلف عسل تولید کند. در نتیجه زنبور به جای استفاده از شهد، از محلول دستساز زنبوردار تغذیه کرده و عسل تولید میکند. به همین علت نیز به این عسل، عسل تغذیهای میگویند. اما نوع دیگر عسل، عسل تقلبی میباشد. این عسل اصلاً توسط زنبور تولید نشده است و با استفاده از گلوکوز تجاری و یا ترکیب کردن آب و شکر با رنگ به دست میآید. عسل طبیعي را چگونه بشناسیم ؟ اگر کمی در سایتهای مختلف بگردید راههای زیادی برای اینکه بتوانید عسل طبیعی را در خانه تشخیص دهید وجود دارد. اما آیا واقعاً میتوان با آتش زدن عسل و یا ریختن در آب تشخیص داد که این عسل طبیعی است یا تغذیهای و یا تقلبی؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است اول کمی با مواد تشکیلدهنده عسل و فرآیند تولید عسل توسط زنبور آشنا شویم. عسل از قند و آب تشکیل شده است. در حدود ۸۰ درصد عسل را قندهای ساکاروز، گلوکوز و فروکتوز تشکیل میدهند و ۲۰ درصد باقی عسل از آب و سایر مواد تشکیل شده است. زنبور برای تولید عسل از شهد گلها و گیاهان تغذیه میکند. این شهد تا ۶۰ درصد حاوی ساکاروز است. زنبور سپس در راه برگشت به کندو بخشی از این ساکاروز را به گلوکوز و فروکتوز تبدیل میکند. برای همین درصد ساکاروز عسل طبیعی پایین است. چه تفاوتی بین مشخصههای عسل طبیعی، تقلبی و تغذیهای وجود دارد؟ در عسلی که زنبور توسط زنبوردار به وسیله آب و شکر تغذیه شده و به صورت طبیعی به جمعآوری شهد اقدام نکرده است به خاطر اینکه شکر همان ساکاروز است و زنبور فاصله کمی با کندو دارد فرصتی برای تبدیل ساکاروز به فروکتوز و گلوکوز وجود ندارد و درصد ساکاروز در این نوع عسل زیاد است. ... ادامه مطلب |